Olivenolje fra taggiasche oliven særmerker seg med sin forfinede smak, takket være sitt lave syreinnhold, og sin fruktighet og sødme. I Italia er olivenolje fra Liguria og Toscana ansett som de fyrstelige oljer, og den liguriske er regnet for den mest delikate av de to.
Oljen fra Deglio Faraldi produseres av en liten, men kvalitetsmessig helt ubeskjeden, håndverksbedrift i den liguriske kommunen Villa Faraldi. Den tradisjonsrike olivenmølla i landsbyen Deglio, befinner seg i kjelleren under den meget gode restaurant Torki, øverst i Valle Steria. Den drives av Danilo Grossi.
Olivenoljen fra Grossi er av den beste kvalitet. Kvaliteter som skyldes århundre lange tradisjoner og stedets heldige geografiske posisjon. Taggiasche-trærne er i hovedsak plantet for flere hundre år siden, og landsbyen innerst i Faraldidalen ligger høyt. Dette sikrer et klima og vekstvilkår som til sammen har bidratt til å gi oljen tilnavnet ”nettare degli deii” ”Gudenes nektar”.